PROMOCIÓ D'UNA RELACIÓ SALUDABLE AMB L'ALIMENTACIÓ (Maig)

background image

PROMOCIÓ D'UNA RELACIÓ SALUDABLE AMB L'ALIMENTACIÓ (Maig)

Data d'Inici

08/05/2024

Data de Finalització

28/05/2024

Durada

20 Hores

Fi de la inscripció

06/05/2024

Preu

70€

Preu Persones Afiliades

45€

Adreçat

Tots els docents.

Continguts

OBJECTIUS:
Partint del fet que la nostra alimentació depèn dels nostres coneixements en la matèria i de la influència de l’entorn i del nostre estat emocional, els objectius generals del curs són:
- Complementar la formació dels docents en matèria d’hàbits alimentaris saludables, alimentació conscient i imatge corporal perquè després es pugui transmetre a les aules.
- Promoure la salut a través de l’educació nutricional i emocional.
- Prevenir els trastorns derivats d’una mala relació amb l’alimentació (trastorns de la conducta alimentària, obesitat, etc.).
- Proporcionar eines didàctiques i metodològiques que promoguin uns hàbits saludables.

CONTINGUTS:
El curs s’estructura en 5 blocs en els que es treballen els següents continguts:

1 - Fonaments d’una alimentació saludable
Importància i característiques d’una alimentació saludable per la salut, característiques nutricionals dels principals grups d’aliments, freqüència de consum recomanada i recursos per la seva posada en pràctica dins l’educació (plat de Harvard, piràmide dels aliments, etc.).

2 - Què menjam? Aprendre a diferenciar els diferents tipus de productes i el seu valor nutritiu
Treballar l’educació nutricional a dins les aules aprenent les diferències entre els aliments no processats, processats i ultraprocessats. Aprendre a llegir les etiquetes dels aliments i conèixer els valors de referència dels nutrients més importants. Adquisició d’esperit crític en la presa de decisions a l’hora de triar els aliments. Criteris de diagnòstic utilitzats en les aplicacions tecnològiques de lectura de les etiquetes dels aliments.

3 - Fam emocional i fam fisiològica
Explicació de les diferències entre els dos tipus de fam, tan important pel desenvolupament d’una educació emocional sana. Quan l’alimentació s’empra
com a vehicle de la regulació de les emocions. Influència de la publicitat en el foment de la fam emocional: modes, cultura… Quins missatge ens fan arribar?

4 - Imatge corporal i autoestima
Què és la imatge corporal i com influeix en la nostra identitat com a persones. Influència de l’entorn (cultura, família i escola) en la construcció d’aquesta. Eines per fomentar una imatge corporal i autoestima positiva. Indicadors de possibles trastorns relacionats amb l’alimentació i la imatge corporal negativa a les aules, tan importants per a la seva prevenció.

5 - Obesitat infantil
Introducció a la problemàtica. Implicació dels factors ambientals, familiars i culturals. L’estigmatització del nin obès. Conseqüències de posar els infants a dieta. Eines per a treballar aquesta problemàtica des de l'aula.

Professorat

Estefanía Jerónimo Avendaño (Psicòloga) i Maria Joana Mateu Puiggròs (Dietista-nutricionista).

Lloc

Distància

Dates

Del 08/05/2024 al 28/05/2024

Horari

A distància

Comentaris

INSCRIPCIÓ:
*El termini d'inscripció comença dia 15/01/2024 i finalitzarà en tenir totes les places confirmades.
*Per tal d'assegurar la plaça, en haver fet la inscripció ja es pot fer el pagament mitjançant targeta (Terminal de Pagament Virtual) o per transferència bancària a Banc Sabadell: IBAN: ES82-0081-0268-2500-0182-2189.
*Grup mínim per fer-se el curs: 10 alumnes.

IMPORTANT!!!! Una vegada realitzada la inscripció disposaras de 5 dies per fer el pagament. Aquest termini serà només de 2 dies si la inscripció es produeix en els darrers 3 dies d'inscripció). Una vegada fet el pagament de la quota caldrà enviar un correu electrònic a: formacioadistancia@stei.cat on consti: el nom complet, el curs, l'import i el dia en què s'ha ingressat. En el cas de pagament per transferència caldrà adjuntar també un justificant de l'ingrés realitzat (captura o pdf).

CONFIRMACIÓ DE L'ADMISSIÓ AL CURS:
La inscripció serà confirmada per correu electrònic, una vegada realitzades les comprovacions sobre afiliació i ingrés de la quota corresponent. Per tal de garantir la recepció de les notificacions que et puguem fer arribar en relació a la confirmació de la teva admissió al curs et recomanam, o bé: afegir a la teva llista de contactes segurs l'adreça de correu electrònic: formacioadistancia@stei.cat; o comprovar la bústia de correu brossa o spam els dies posteriors a la realització del pagament.
IMPORTANT: Exhaurit el termini de 5 dies des de la inscripció, i no havent formalitzat la matrícula realitzant el pagament, s'anul·larà la inscripció a la formació.

CANCEL·LACIONS:
*En cas d'anul·lació del curs es podrà triar entre el retornament de la quota o el canvi a una altra formació.
*Es podrà cancel·lar la participació al curs per part de l'alumne/a fins a 7 dies abans de l'inici del mateix. Després d'aquesta data ja no serà possible. La cancel·lació comporta unes despeses de gestió del 20% sobre el valor del curs.
*No es retornarà la matrícula una vegada iniciada la formació.

DADES D'ACCÉS A LA FORMACIÓ:

*El dia abans de l'inici del curs rebràs a l'adreça de correu electrònic que hagis indicat en el formulari d'inscripció, les dades d'accés (usuari i contrasenya), així com un enllaç a l'Entorn de formació Moodle de l'EFMD.
*Si el primer dia del curs no has rebut l'usuari i contrasenya per accedir a la formació contacta amb nosaltres al telèfon: 971-91-00-60 o envia un correu a: formacioadistancia@stei.cat

Curs homologat per la Conselleria d'Educació i Universitats de les Illes Balears.