LA CONDUCTA AUTOLESIVA I SUÏCIDA: principis bàsics de prevenció al context educatiu (Juny: 05/25)

background image

LA CONDUCTA AUTOLESIVA I SUÏCIDA: principis bàsics de prevenció al context educatiu (Juny: 05/25)

Data d'Inici

05/06/2024

Data de Finalització

25/06/2024

Durada

30 Hores

Fi de la inscripció

02/06/2024

Preu

90€

Preu Persones Afiliades

62€

Adreçat

Tots

Continguts

El suïcidi és la principal causa de mort no natural en adolescents. Així mateix, fins un de cada cinc adolescents poden presentar conducta suïcida abans de l'adultesa. D’una altra banda la conducta autolesiva és generalment usada com a forma de regulació emocional. Alguns estudis parlen que gairebé un de cada tres adolescents sol recórrer al dany físic auto-infligit. La pandèmia per COVID-19 ha suposat un autèntic desafiament per a la població adolescent i jove. Estudis recents parlen també d'un alarmant increment de factors de risc, així com problemes de regulació emocional, per a conducta autolesiva i suïcida en població adolescent a conseqüència de la pandèmia per COVID-19. El context escolar es considera un dels hàbitats on els adolescents passen gran part del seu dia. Un grapat de factors de risc de la conducta autolesiva i suïcida poden confluir al col·legi. Així mateix, l’escola com a context natural pot brindar una gran oportunitat per a la detecció d’adolescents en risc de conducta autolesiva i suïcida i un espai de prevenció i conscienciació social. En aquest curs, es pretén que el docent adquireixi un coneixement integrat i basat en evidència sobre què és la conducta autolesiva i suïcida, així com a el seu impacte en població adolescent. D’una altra banda, s’espera que el docent desenvolupi noves estratègies per a facilitar la detecció de casos de risc al context educatiu. Finalment es donen estratègies de prevenció i recursos de derivació en cas de conducta autolesiva i suïcida al context escolar.
OBJECTIUS:
1. Donar informació sobre què és conducta autolesiva i suïcida, el seu impacte a la població adolescent i la seva prevalença.
2. Promoure la capacitat de detecció de casos de risc al context educatiu.
3. Presentar les principals estratègies de prevenció i recursos de derivació en cas de conducta autolesiva i suïcida al context escolar.
4. Promoure la conscienciació social sobre la prevenció de la conducta autolesiva i suïcida.
CONTINGUTS:
1. Conducta suïcida i el seu impacte social.
2. Conducta autolesiva al context escolar.
3. Detecció de la conducta autolesiva i suïcida a l’escola
4. Prevenció de la conducta autolesiva i suïcida a l’escola
5. Recursos y fonts de derivació

Professorat

Alejandro de la Torre Luque, Llicenciatura en psicologia i doctorat en Neurociències.
Joan Gea Ramon, Llicenciatura en psicologia i màster en Neurociències.
Joana Maria Varón Heredia, Llicenciatura en psicologia i màster en Neurociències.

Lloc

Distància

Dates

Del 05/06/2024 al 25/06/2024

Horari

A distància.

Comentaris

INSCRIPCIÓ:
*El termini d'inscripció comença dia 15/01/2024 i finalitzarà en tenir el total de places confirmades.
*Per tal d'assegurar la plaça, en haver fet la inscripció ja es pot fer el pagament mitjançant targeta (Terminal de Pagament Virtual) o per transferència bancària a Banc Sabadell: IBAN: ES82-0081-0268-2500-0182-2189.
*Grup mínim per fer-se el curs: 10 alumnes.

IMPORTANT!!!! Una vegada realitzada la inscripció disposaras de 5 dies per fer el pagament. Aquest termini serà només de 2 dies si la inscripció es produeix en els darrers 3 dies d'inscripció). Una vegada fet el pagament de la quota caldrà enviar un correu electrònic a: formacioadistancia@stei.cat on consti: el nom complet, el curs, l'import i el dia en què s'ha ingressat. En el cas de pagament per transferència caldrà adjuntar també un justificant de l'ingrés realitzat (captura o pdf).

CONFIRMACIÓ DE L'ADMISSIÓ AL CURS:
La inscripció serà confirmada per correu electrònic, una vegada realitzades les comprovacions sobre afiliació i ingrés de la quota corresponent. Per tal de garantir la recepció de les notificacions que et puguem fer arribar en relació a la confirmació de la teva admissió al curs et recomanam, o bé: afegir a la teva llista de contactes segurs l'adreça de correu electrònic: formacioadistancia@stei.cat; o comprovar la bústia de correu brossa o spam els dies posteriors a la realització del pagament.
IMPORTANT: Exhaurit el termini de 5 dies des de la inscripció, i no havent formalitzat la matrícula realitzant el pagament, s'anul·larà la inscripció a la formació.

CANCEL·LACIONS:
*En cas d'anul·lació del curs es podrà triar entre el retornament de la quota o el canvi a una altra formació.
*Es podrà cancel·lar la participació al curs per part de l'alumne/a fins a 7 dies abans de l'inici del mateix. Després d'aquesta data ja no serà possible. La cancel·lació comporta unes despeses de gestió del 20% sobre el valor del curs.
*No es retornarà la matrícula una vegada iniciada la formació.

DADES D'ACCÉS A LA FORMACIÓ:

*El dia abans de l'inici del curs rebràs a l'adreça de correu electrònic que hagis indicat en el formulari d'inscripció, les dades d'accés (usuari i contrasenya), així com un enllaç a l'Entorn de formació Moodle de l'EFMD.
*Si el primer dia del curs no has rebut l'usuari i contrasenya per accedir a la formació contacta amb nosaltres al telèfon: 971-91-00-60 o envia un correu a: formacioadistancia@stei.cat

Curs homologat per la Conselleria d'Educació i Universitats de les Illes Balears.