RECURSOS TEATRALS PER A LA MILLORA DE LES CAPACITATS EXPRESSIVES I DEL PROCÉS D’ENSENYAMENT-APRENENTATGE (Maig: 07-30))

background image

RECURSOS TEATRALS PER A LA MILLORA DE LES CAPACITATS EXPRESSIVES I DEL PROCÉS D’ENSENYAMENT-APRENENTATGE (Maig: 07-30))

Data d'Inici

07/05/2024

Data de Finalització

30/05/2024

Durada

20 Hores

Fi de la inscripció

02/05/2024

Preu

70€

Preu Persones Afiliades

45€

Adreçat

Dirigida a docents de Primària i Secundària amb inquietud per a desenvolupar la creativitat, la imaginació, i donar una empenta més viva a les àrees de llengües.

Continguts

La Improvisació teatral implica a tota la persona: l'intel·lecte, el cos i les emocions; sempre jugant entre la lògica i l'absurd, entre tot l'establert i la possibilitat del que és incoherent.
És un treball intern que aporta seguretat en un mateix i millora l'espontaneïtat; és una eina molt potent de desbloqueig personal. L'aplicació d'aquestes tècniques és summament inspiradora a l'aula a un moment de l'educació en el qual els nins i joves necessiten expressar-se i trobar un espai on compartir i interactuar sense traves ni normes.
El treball en equip i la cooperació que sorgeixen crea un vincle d'unió, confiança mútua, complicitat i, sobretot, és divertit.
L'activitat teatral és, en si mateixa, un art útil per fomentar hàbits de conducta socialitzadora, tolerància i cooperació.
La concentració, la visualització, l'escolta, tant auditiva com visual, la memòria, l'aceptació, la flexibilitat, la generositat, etc.
El curs inclou molts de jocs que proporcionen un espai de llibertat , un medi d´autoconeixement, altes dosis de plaer i satisfacció; estimula la curiositat, crea noves oportunitats, motiva i engresca, afavoreix l'expressió de sentiments, interioritza pautes i normes de comportament social, i a més influeix en el nostre estat anímic, d´atenció, de benestar,d'aprenentatge i memòria.
OBJECTIUS:
1. Comprendre alguns aspectes bàsics de l'expressió corporal i vocal com a part del teatre d'improvisació
2. Participar i experimentar diferents situacions vivencials i de joc que permetin desenvolupar les capacitats expressives i lingüístiques.
3. Iniciar-se a la mímica i al diàleg d'improvisació
4. Participar en situacions que afavoreixin la desinhibició, l'espontaneïtat i la creativitat.
5. Establir relacions interpersonals d´ajuda, cooperació i respecte mitjançant la pràctica d'activitats expressives
CONTINGUTS:
1. Joc. Complicitat. Confiança. Treball en equip.
2. Fonaments de la improvisació.
3. Construcció de personatges.
4. Inici, desenvolupament i final de la improvisació.
5. Ritme. Silenci.

Professorat

Juan Carlos Montaner Cubí
Llicenciat en Ciències Biològiques.
Actor, còmic i facilitador de tallers teatrals, de “risoteràpia” i “team-building”.

Lloc

Escola de Formació i Mitjans Didàctics (STEI Intersindical)

Dates

Dimarts i dijous, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de maig.

Horari

De 17.30 a 20.00

Comentaris

INSCRIPCIÓ:
*El termini d'inscripció comença dia 15/01/2024 i finalitzarà en tenir totes les places confirmades.
*Per tal d'assegurar la plaça, en haver fet la inscripció ja es pot fer el pagament mitjançant targeta (Terminal de Pagament Virtual) o per transferència bancària a Banc Sabadell: IBAN: ES82-0081-0268-2500-0182-2189.
*Grup mínim per fer-se el curs: 10 alumnes.

IMPORTANT!!!! Una vegada realitzada la inscripció disposaras de 5 dies per fer el pagament. Aquest termini serà només de 2 dies si la inscripció es produeix en els darrers 3 dies d'inscripció). Una vegada fet el pagament de la quota caldrà enviar un correu electrònic a: formacioadistancia@stei.cat on consti: el nom complet, el curs, l'import i el dia en què s'ha ingressat. En el cas de pagament per transferència caldrà adjuntar també un justificant de l'ingrés realitzat (captura o pdf).

CONFIRMACIÓ DE L'ADMISSIÓ AL CURS:
La inscripció serà confirmada per correu electrònic, una vegada realitzades les comprovacions sobre afiliació i ingrés de la quota corresponent. Per tal de garantir la recepció de les notificacions que et puguem fer arribar en relació a la confirmació de la teva admissió al curs et recomanam, o bé: afegir a la teva llista de contactes segurs l'adreça de correu electrònic: formacioadistancia@stei.cat; o comprovar la bústia de correu brossa o spam els dies posteriors a la realització del pagament.
IMPORTANT: Exhaurit el termini de 5 dies des de la inscripció, i no havent formalitzat la matrícula realitzant el pagament, s'anul·larà la inscripció a la formació.

CANCEL·LACIONS:
*En cas d'anul·lació del curs es podrà triar entre el retornament de la quota o el canvi a una altra formació.
*Es podrà cancel·lar la participació al curs per part de l'alumne/a fins a 7 dies abans de l'inici del mateix. Després d'aquesta data ja no serà possible. La cancel·lació comporta unes despeses de gestió del 20% sobre el valor del curs.
*No es retornarà la matrícula una vegada iniciada la formació.

DADES D'ACCÉS A LA FORMACIÓ:

*El dia abans de l'inici del curs rebràs a l'adreça de correu electrònic que hagis indicat en el formulari d'inscripció, les dades d'accés (usuari i contrasenya), així com un enllaç a l'Entorn de formació Moodle de l'EFMD.
*Si el primer dia del curs no has rebut l'usuari i contrasenya per accedir a la formació contacta amb nosaltres al telèfon: 971-91-00-60 o envia un correu a: formacioadistancia@stei.cat

Curs homologat per la Conselleria d'Educació i Universitats de les Illes Balears.